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6 The participant is responsible for ensuring that 
it has a relationship with its chosen destination to 
permit the requested access. The Exchange is not 
involved in the execution of the order and states 
that any execution of the order is the responsibility 
of the destination to which the order was sent. The 
Exchange, however, reports any execution or 
cancellation of the order by the other destination to 
the participant that submitted the order and notifies 
the other venue of any cancellations or changes to 
the order submitted by the order-sending 
participant. See Article 20, Rule 5, Interpretation 
and Policy .03(b). 

7 See Article 20, Rule 5, Proposed Interpretation 
and Policy .03(c)(1). 

8 See Article 20, Rule 5, Proposed Interpretation 
and Policy .03(c). 

9 See Article 20, Rule 5, Proposed Interpretation 
and Policy .03(c). 

10 15 U.S.C. 78f(b)(5). 
11 In approving this proposed rule change, the 

Commission has considered the proposed rule’s 
impact on efficiency, competition, and capital 
formation. See 15 U.S.C. 78c(f). 

12 15 U.S.C. 78s(b)(2). 

13 17 CFR 200.30–3(a)(12). 
1 15 U.S.C. 78s(b)(1). 
2 17 CFR 240.19b–4. 
3 See Securities Exchange Act Release No. 57236 

(January 30, 2008), 73 FR 7022. 
4 In Amendment No. 1, the Exchange made 

conforming amendments to NYSE Rules 123C and 
800 to remove references to NYSE Rule 97, and 
corrected typographical errors in NYSE Rule 800. 
Because Amendment No. 1 is technical in nature, 
it is not subject to notice and comment. 

5 See letter from Ann L. Vlcek, Securities Industry 
and Financial Markets Association (‘‘SIFMA’’), 
dated February 27, 2008 (‘‘SIFMA Letter’’). 

Exchange will either cancel the order 
back to the participant that submitted it 
or will route the order to the destination 
of the participant’s choice, all at the 
direction of the participant.6 

The Exchange’s current routing rules 
also provide that the Exchange will 
provide routing services pursuant to the 
terms of three separate agreements, to 
the extent that they are applicable to a 
specific routing decision: (1) An 
agreement between the Exchange and 
each participant on whose behalf orders 
will be routed; (2) an agreement 
between each participant and a 
specified third-party broker-dealer that 
will use its routing connectivity to other 
markets and serve as a ‘‘give-up’’ in 
those markets; and (3) an agreement 
between the Exchange and the specified 
third-party broker-dealer pursuant to 
which the third-party broker-dealer 
agrees to provide routing connectivity to 
other markets and serve as a ‘‘give-up’’ 
for the Exchange’s participants in other 
markets.7 

The Exchange proposes to make three 
changes to its routing rules. First, the 
Exchange proposes to provide that, if 
requested by a participant and its 
routing destination, the Exchange will 
flip any executions into the participant’s 
account and report that second leg of 
the away-market transaction to clearing. 
The Exchange states that this service 
would provide the order-sending 
participant the option of consolidating 
its clearing reports in specific locations. 

Second, the Exchange proposes to 
amend the requirement relating to the 
agreements that are necessary for the 
Exchange to provide routing services. 
For cross with satisfy and outbound 
ISOs, the Exchange will continue to 
provide routing services pursuant to the 
terms of three separate agreements to 
the extent that they are applicable to a 
specific routing decision.8 For other 
orders, the Exchange proposes to allow 
the CHX and/or a third-party broker- 
dealer providing connectivity to other 
markets to determine which agreements 
are needed to implement the routing 
functionality. The Exchange states that 

it believes that most routing 
destinations will require that order- 
senders sign additional agreements for 
any services that the destinations might 
provide, but the Exchange would like to 
provide flexibility for destinations to 
make choices appropriate to their 
business models. 

Third, the Exchange proposes to 
provide that, with respect to a cross 
with satisfy or an outbound ISO, the 
agreement between a participant and the 
third-party broker-dealer routing its 
order by access agreement with the 
Exchange need not provide that the 
third-party broker-dealer will serve as a 
give-up if this is not necessary—i.e., 
where the participant has a good give- 
up in the market to which the order is 
routed and prefers that its own give-up 
be used.9 

III. Discussion 

After careful review, the Commission 
finds that the proposed rule change, as 
amended, is consistent with the 
requirements of the Act and the rules 
and regulations thereunder applicable to 
a national securities exchange and, in 
particular, with Section 6(b)(5) of the 
Act,10 which requires, among other 
things, that the rules of a national 
securities exchange be designed to 
prevent fraudulent and manipulative 
acts and practices, to promote just and 
equitable principles of trade, to remove 
impediments to, and perfect the 
mechanism of, a free and open market 
and a national market system and, in 
general, to protect investors and the 
public interest.11 

The Commission believes that the 
proposed changes to the Exchange’s 
routing rules should provide the 
Exchange, its participants, and third- 
party routers with more flexibility in 
establishing routing arrangements. 
Accordingly, the Commission finds that 
the proposed rule change, as amended, 
is consistent with the Act. 

IV. Conclusion 

It is therefore ordered, pursuant to 
Section 19(b)(2) of the Act,12 that the 
proposed rule change (SR–CHX–2007– 
18), as modified by Amendment No. 1, 
be, and hereby is, approved. 

For the Commission, by the Division of 
Trading and Markets, pursuant to delegated 
authority.13 
Florence E. Harmon, 
Deputy Secretary. 
[FR Doc. E8–5096 Filed 3–13–08; 8:45 am] 
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I. Introduction 
On January 11, 2008, the New York 

Stock Exchange LLC (‘‘NYSE’’ or 
‘‘Exchange’’) filed with the Securities 
and Exchange Commission 
(‘‘Commission’’), pursuant to Section 
19(b)(1) of the Securities Exchange Act 
of 1934 (‘‘Act’’)1 and Rule 19b–4 
thereunder,2 a proposed rule change to 
rescind NYSE Rule 97 (Limitation on 
Member’s Trading Because of Block 
Positioning). The proposed rule change 
was published for comment in the 
Federal Register on February 6, 2008.3 
On February 20, 2008, NYSE filed 
Amendment No. 1 to the proposed rule 
change.4 The Commission received one 
comment on the proposed rule change.5 
This order approves the proposed rule 
change, as modified. 

II. Description of the Proposed Rule 
Change 

NYSE Rule 97 governs block 
facilitation transactions by NYSE 
member organizations on behalf of 
customers. The rule states that if, as a 
result of facilitating one or more 
customer sell orders in a stock during 
the trading day, a member organization 
ends up holding a long position in the 
stock in a proprietary account, then 
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6 See, e.g., Securities Exchange Act Release No. 
46566 (September 27, 2002), 67 FR 62278 (October 
4, 2002) (SR–NYSE–2001–24) (narrowing the scope 
of the prohibitions to transactions executed within 
the last 20 minutes of the trading day, and 
providing exceptions to the rule for member 
organizations that establish information barriers 
and certain hedging transactions). 

7 17 CFR 242.600 et. seq. 
8 See Securities Exchange Act Release No. 56024 

(July 6, 2007), 72 FR 38643 (July 13, 2007) (SR– 
NYSE–2007–61). 

9 See SIFMA Letter, supra note 5. 
10 See SIFMA Letter, supra note 5, at 1. 
11 See id. at 2. 

12 In approving this proposed rule change, the 
Commission notes that it has considered the 
proposed rule’s impact on efficiency, competition, 
and capital formation. 15 U.S.C. 78c(f). 

13 15 U.S.C. 78f(b)(5). 
14 See Notice, supra note 3, at 7023. 
15 15 U.S.C. 78s(b)(2). 
16 17 CFR 200.30–3(a)(12). 
1 15 U.S.C. 78s(b)(1). 
2 17 CFR 240.19b–4. 

3 Currency-Linked Securities are securities that 
provide for payment at maturity of a cash amount 
based on the performance of one or more 
currencies, or options or currency futures or other 
currency derivatives or Currency Trust Shares (as 
defined in NYSE Arca Equities Rule 8.202), or a 
basket or index of any of the foregoing (‘‘Currency 
Reference Asset’’ See NYSE Arca Equities Rule 
5.2(j)(6). 

4 See Securities Exchange Act Release No. 57227 
(January 29, 2008), 73 FR 6759 (‘‘Notice’’). 

5 See Bank for International Settlements (‘‘BIS’’), 
Triennial Central Bank Survey of Foreign Exchange 
and Derivatives Market Activity in April 2007, 
Statistical Annex Tables—Foreign Exchange 
Markets (2007) (‘‘2007 BIS Report’’); BIS, Triennial 
Central Bank Survey of Foreign Exchange and 
Derivatives Market Activity in April 2004, Statistical 
Annex Tables—Foreign Exchange Markets (2004); 
and BIS, Triennial Central Bank Survey of Foreign 
Exchange and Derivatives Market Activity in April 
2001, Statistical Annex Tables—Foreign Exchange 
Markets (2001). Additional information regarding 
the over-the-counter (‘‘OTC’’) foreign exchange 
market, global geographic foreign exchange trading 
centers, calculation of the generally accepted 
forward price, and regulation and oversight of the 
foreign exchange markets, among other, can be 
found in the Notice. See id. 

during the last 20 minutes of trading, 
the member organization is prohibited 
from buying such stock as principal on 
a ‘‘plus tick’’ if the transaction would 
take place at a price above the lowest 
price at which it acquired the long 
position. The Exchange states that Rule 
97 was originally adopted to address 
concerns that a member firm might 
engage in manipulative practices by 
attempting to ‘‘mark-up’’ the price of a 
stock to enable the position acquired in 
the course of block positioning to be 
liquidated at a profit, or to maintain the 
market at the price at which the position 
was acquired. The rule has been since 
amended to reduce its scope and 
provide certain exceptions.6 

The Rule was last amended in July 
2007 to resolve a conflict between 
Regulation NMS under the Act 
(‘‘Regulation NMS’’) 7 and NYSE Rule 
97, to add an exemption to Rule 97 so 
that when facilitating a customer order 
that would otherwise require the firm to 
either violate Rule 97 or trade through 
protected quotations, member 
organizations can comply with their 
Regulation NMS obligations without 
also violating Rule 97.8 The Exchange 
now proposes to rescind Rule 97 in its 
entirety. 

III. Summary of Comments 
The Commission received one letter 

on the proposed rule change.9 The 
commenter supports the proposed rule 
change, agreeing with the Exchange’s 
rationale for rescinding NYSE Rule 97. 
Specifically, the commentator agrees 
with the Exchange’s view that the rule 
‘‘no longer serves a useful purpose and 
may in fact hinder legitimate trading 
activity.’’ 10 Furthermore, SIFMA 
believes that changes in the markets and 
new regulations, such as Regulation 
NMS, render the rule no longer viable.11 

IV. Discussion and Commission 
Findings 

After careful review, the Commission 
finds that the proposed rule change, as 
amended, is consistent with the 
requirements of the Act and the rules 
and regulations thereunder applicable to 

a national securities exchange.12 In 
particular, the Commission finds that 
the proposal is consistent with Section 
6(b)(5) of the Act,13 which requires, 
among other things, that the rules of an 
exchange be designed to promote just 
and equitable principles of trade, 
remove impediments to and perfect the 
mechanism of a free and open market 
and a national market system, and, in 
general, protect investors and the public 
interest. The Commission notes that 
other venues are available for market 
participants to effect block position 
transactions without the restrictions 
currently imposed by NYSE Rule 97. 
The Commission further notes that 
NYSE represented that NYSE 
Regulation, Inc. will continue to surveil 
in NYSE-listed securities for possible 
manipulative activity, including 
marking the close, which could be in 
violation of federal securities laws or 
Exchange Rules.14 

It is therefore ordered, pursuant to 
Section 19(b)(2) of the Act,15 that the 
proposed rule change (SR–NYSE–2008– 
03), as modified by Amendment No. 1 
thereto, is approved. 

For the Commission, by the Division of 
Trading and Markets, pursuant to delegated 
authority.16 
Florence E. Harmon, 
Deputy Secretary. 
[FR Doc. E8–5097 Filed 3–13–08; 8:45 am] 
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I. Introduction 
On January 17, 2008, NYSE Arca, Inc. 

(‘‘NYSE Arca’’ or ‘‘Exchange’’) filed 
with the Securities and Exchange 
Commission (‘‘Commission’’), pursuant 
to Section 19(b)(1) of the Securities 
Exchange Act of 1934 (‘‘Act’’) 1 and Rule 
19b–4 thereunder,2 a proposed rule 

change relating to pricing information 
for components underlying Currency- 
Linked Securities.3 The proposed rule 
change was published for comment in 
the Federal Register on February 5, 
2008.4 The Commission received no 
comments on the proposal. This order 
approves the proposed rule change. 

II. Description of the Proposal 
The Exchange proposes to amend 

NYSE Arca Equities Rule 
5.2(j)(6)(B)(III)(1) to permit the listing of 
Currency-Linked Securities where the 
pricing information for some or all of 
the components of the Currency 
Reference Asset is the generally 
accepted forward price for the currency 
exchange rate in question. The ability 
for an issuer to use forward pricing 
information under proposed NYSE Arca 
Equities Rule 5.2(j)(6)(B)(III)(1)(b) for 
any component of a Currency Reference 
Asset would be restricted to the 
following currencies, based on high 
volumes of forward contract 
transactions in such currencies: U.S. 
Dollar, Euro, Japanese Yen, British 
Pound Sterling, Swiss Franc, Canadian 
Dollar, Australian Dollar, Brazilian Real, 
Chinese Renminbi, Czech Koruna, 
Danish Krone, Hong Kong Dollar, 
Hungarian Forint, Indian Rupee, 
Indonesian Rupiah, Korean Won, 
Mexican Peso, Norwegian Krone, New 
Zealand Dollar, Philippine Peso, Polish 
Zloty, Russian Ruble, Swedish Krona, 
South African Rand, Singapore Dollar, 
Taiwan Dollar, Thai Baht or New 
Turkish Lira (collectively, the ‘‘High 
Volume Global Currencies’’).5 

In addition, the forward price will be 
used for pricing purposes only to the 
extent that the Currency Reference Asset 

VerDate Aug<31>2005 19:17 Mar 13, 2008 Jkt 214001 PO 00000 Frm 00116 Fmt 4703 Sfmt 4703 E:\FR\FM\14MRN1.SGM 14MRN1rw
ilk

in
s 

on
 P

R
O

D
1P

C
63

 w
ith

 N
O

T
IC

E
S


		Superintendent of Documents
	2010-07-18T12:03:40-0400
	US GPO, Washington, DC 20401
	Superintendent of Documents
	GPO attests that this document has not been altered since it was disseminated by GPO




